Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


A bagoly mint szimbólum

A bagolyra, mint klasszikus európai jelképállatra gondolunk.

Mint annyi mindenről, erről is eltérően vélekedtek az egyes korok és kultúrák. Azonban minden kultúra, nép mágikus madárnak tartja.

Volt idő, hogy az éjszakai életmódot élő madarat kifejezetten halálmadárnak tartották. Azonban ez a negatív megítélés szerencsére ritkán fordult elő.

Már az ókori görögök is a bölcsesség madarának tekintették. Pallasz Athéné szent állata is a bagoly volt, hatalmas szemével belelátott a dolgok legmélyére és ismerte a jövőt is.

Tágra nyílt szeme ma is az éber figyelést testesíti meg. Egész figurája a tudásvágyat és a bölcsességet jelképezi. Nem véletlen, hogy a könyvtárak jelképe is.

Kedvelt mesefigura is. Akár a Micimackó kissé tudálékos Bagoly alakjára, akár doktor Bubóra gondolunk, mindenképp egy nagytudású karakter kerül a gyerekek elé (A Bubo bubo a nagy fülesbagoly vagy uhu latin neve)

Tőlünk távol, egyes indián törzsek is bagoly tollat tettek az alvó csecsemők mellé, hogy nyugodt legyen az álmuk. Nem véletlen, hogy az álomfogók szerves része is a bagoly toll.

 

Manapság kedvelt ajándék diplomázók, ballagók részére ásvány bagoly figurát ajándékozni.