Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Ásványok tisztítása

Néhány jótanáccsal tudunk szolgálni az újonnan vásárolt ásványok energetikai megtisztításához. 

Vegyük példának a marokköveket. 
Ha tíz percre hideg folyóvíz alá tartjuk őket, utána megtöröljük egy kendővel, elmondhatjuk, hogy egyszerűen energetikailag megtisztítottuk a követ. Ezt három hetente ajánlott megismételni. 
Ha úgy érezzük, hogy durvábban szennyezett az ásvány, akkor vegyünk elő egy tányért, öntsünk rá kb. 30 dkg száraz konyhasót (lehet tengeri is, lehetőleg nem jódozott), helyezzük bele a köveket és takarjuk be a sóval. Egy napig rakjuk félre, ekkorra a só minden negatív energiát átvesz a kövektől és ismét elmondhatjuk, hogy az ásványaink megtisztultak. Vannak nagyon kényes kövek, amiket csak papírzsebkendőben lehet sóba rakni, mert károsítja őket (például malachit, azurit, gyöngy, nemesopál, szelenit - az utóbbit vízbe sem szabad rakni, mert feloldódik - stb.). Fontos még, hogy a sót ne használjuk újra se tisztításra, se főzéshez, mert erősen telített a negatív energiákkal. A sóból kiszedett köveket szintén hideg folyóvízzel megmoshatjuk és megtörölhetjük. 

A tisztításnak egy másik módszere, ha rendelkezünk ametiszt geodával. Ekkor a teendőnk annyi, hogy a marokkövet a geóda ürege elé helyezzük, de ne érintkezzen vele. Hagyjuk ott egy napig, utána 10 percig folyassuk rá a vizet, töröljük meg és készen vagyunk. 

További tanácsok: 
Mi a teendő akkor, ha valaki idegen megfogja a marokkövünket? A saját ásványaink, ebből készül ékszereink "egyszemélyesek" - nem hordjuk őket közösen, nem adjuk másnak, mert a mi energiáinkat hordozzák. Ha ezt mégis megtesszük, könnyen energetikai szennyeződés kerülhet rá, így ajánlatos a fenti módszerek szerint megtisztítani, akár minden nap. Gondoljunk rá úgy, mint amikor a metrón megfogjuk a kapaszkodót, utána természetes, hogy megmossuk a kezünket.