Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Hegyikristály változatok

Amióta az emberiség felfedezte az ásványok szépségét, azóta igyekszik őket a maga módján szebbé, viselhetőbbé tenni. Természetesen gyönyörű és egyedi minden nyers hegyikristály is, sőt azok is lehetnek egészen különlegesek, mint pl. a Herkimer gyémánt néven emlegetett speciálisan duplacsúcs formájú ásványok, vagy a lemúria, melyről egy korábbi bolgunkban olvashatnak.

Már az ókor óta igyekszünk az ásványokat pl. csiszolással szebbé, viselhetőbbé tenni. A mai technológiával pedig a hegyikristályok egészen változatos formáját érhetjük el.

Csiszolásuknál ma is megkülönböztetjük a sima felszínű, vagy a fazettált csiszolást, az utóbbi pár évben pedig az ún. mattított csiszolású ékszerek is divatba jöttek. Ezeknek a tapintása egészen különös érzetet kelt. Az aura kvarc is egy speciálisan felület kezelt hegyikristály. Ekkor ugyanis lézerrel kezelik az ásvány, és ettől egészen különleges fénye lesz a kőnek.

Azonban nem csak az ásvány feszínén tudunk ma már módosítani. A kereskedelemben „robbantott” hegyikristály néven emlegetett ásványt hőkezelésnek vetik alá. Ekkor a köveket felhevítik, majd hirtelen lehűtik. Ennek eredményként az ásvány belseje rendkívül zárványos lesz, akár teljesen elveszítheti a rá jellemző áttetszőségét. Úgy néz ki mintha felrobbant volna a belseje. Innen is kapta a nevét. Üzleteinkben mindig elmondjuk ezeknél az ékszereknél, hogy az átlagosnál törékenyebbek. Egészen látványos divatékszerek készülnek pl. fazettált hegyikristály és robbantott hegyikristály kombinálásából. Érdekes vevői visszajelzés, hogy ezek az ásványok képesek regenerálódni. Ekkor a belső szerkezetük idővel kitisztul.

Bármilyen hegyikristály is válasszunk, mindenképpen egy csodás energiákkal rendelkező ásványi ékszert kapunk.