Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Kunzit

A spodumen csoport tagja, csakúgy, mint a Hiddenit. Először 1877-ben fedezték fel ezt a csoportot Brazíliában. Sokáig nem tudták, hogy ez a két kő ugyanannak az ásványnak a két változata. Sok helyen még ma is együtt emlegetik ezt a két ásványt. Nevét G.F. Kunz mineralógusról kapta, aki 1902-ben először leírta.

Színét a mangán tartalmának köszönheti. Legtöbbször világos színű. Színe kifakulhat, napfényre érzékeny. A rózsaszín szín egyes esetekben besugárzással erősíthető. Tökéletes a hasíthatósága, sérülékeny.

Úgy tartják, életre kelti a szívet. Segíti a szeretetteljes kommunikációt. Erős védelmezőkőnek is tartják. Nem csak a viselőjét, hanem annak környezetét is megvédi. Segíti a kreativitást és az érzelmek szabad kinyilvánítását. Ugyanakkor segít abban is, hogy elfogadjuk a minket ért kritikákat. Erős kapcsolata van a szívvel, így segít az érzelmeink felszabadításában is. Erősíti a komprmisszumok megkötését.

Erősítheti a keringési rendszert és a szívizmot. Finoman támogatja az immunrendszert. Érzelmekkel való kapcsolata révén segíthet a pánikbetegséggel küzdőknek.