Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Lápisz Lazuli (kék kő)

Fő alkotója a lazurit (25-40%), mely mellett mindig jelen van más ásvány is (pl. pirit, csillám, diopszid stb.) A változó összetétele miatt igen változatos a fizikai megjelenése is. (Pl. a színe a mély kéktől az egészen fehéres ásványig, vagy a mohs- keménysége: 5-6 ig.)

Ez az egyik leg régebben használt ásvány. Már a történelem előtti időkben is készítettek belőle ékszereket. A középkorban pedig népszerű volt festékek alapanyagaként és templomi berakásokat, falborításokat is készítettek belőle.

Sok híres tárgyban, pl. Tutankhamon maszkjában is megtalálható.

A világon sokfelé megtalálható, azonban a legszebb minőségű ásványok Afganisztánból érkeznek. Ezekben a szín egyenletes eloszlású, és sávokban megjelenik benne a pirit is. Általában elmondható, hogy minél kékebb, annál tisztább minőségű az ásvány. A származási hely sokszor következtethető az ásvány minőségéből: Az Orosz országból érkező kövekben pl. általában erősen érvényesül a kalcit okozta fehér szín.

A harmadik szem és a torokcsakra kövének tartják. Jótékonyan hat az idegrendszerre, segít összeszedni a gondolatainkat. Migrénes fejfájásra is ajánlják. Rákos megbetegedések korai szakaszában is segítség lehet.