Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Ásvány karkötők használata

Az ásványok, ásvány ékszerek használata az emberi civilizációval egyidős. Ezek nem csak a gazdagságot, előkelőséget szimbolizálták, hanem sok esetben energetikai segítséget, gyógyulást is vártak tőlük. Ez a napjainkban is hasonlóképpen működik.

Az ásvány ékszerek, (ásványkarkötők, ásványláncok és medálok) ma is fantasztikus divatékszerek. Habár gyakran nemesfém foglalatban találhatóak, napjainkban többnyire elasztikus gumira felfűzött változatuk a legkedveltebb. Ennek talán legfőbb oka, hogy praktikusan, könnyen viselhetőek, valamint mivel fizikálisan is érintkeznek a bőrrel, így könnyen vehetjük fel az ásványok energiáit.

Amit fontos tudni róluk, hogy első használat előtt mindenképpen érdemes őket energetikai tisztításnak alávetni. (Lásd 2019. 01.04.-es blogunk) Ezt a tisztítást ajánlott időről időre megismételni. Azonban a gumis karkötők esetén a folyóvizes tisztítás rövidítheti a karkötő élettartamát. Ezért célszerű lehet úgy felfrissíteni, hogy a felfűzést ne érje közvetlenül víz (pl. nylon zacskóba helyezve, esetleg más ásvánnyal)

Érdemes lehet figyelni arra is, hogy levételkor ne húzzuk túl a gumit, így sokáig használhatjuk kedvenc ékszereinket. Vigyázzunk arra is, hogy lehetőleg ne akadjunk be vele semmibe, hiszen így is megelőzhető a gumis damil megrongálódása.

Ezek a felfűzések még a legnagyobb odafigyelés mellett is elfáradnak idővel. Így érdemes lehet őket évente, vagy amikor érezzük, hogy kilazulnak újra fűzni. Saját termékeink szervízelését szívesen vállaljuk alkatrész áron bármelyik szaküzletünkben.