Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Ásvány karkötők használata

Az ásványok, ásvány ékszerek használata az emberi civilizációval egyidős. Ezek nem csak a gazdagságot, előkelőséget szimbolizálták, hanem sok esetben energetikai segítséget, gyógyulást is vártak tőlük. Ez a napjainkban is hasonlóképpen működik.

Az ásvány ékszerek, (ásványkarkötők, ásványláncok és medálok) ma is fantasztikus divatékszerek. Habár gyakran nemesfém foglalatban találhatóak, napjainkban többnyire elasztikus gumira felfűzött változatuk a legkedveltebb. Ennek talán legfőbb oka, hogy praktikusan, könnyen viselhetőek, valamint mivel fizikálisan is érintkeznek a bőrrel, így könnyen vehetjük fel az ásványok energiáit.

Amit fontos tudni róluk, hogy első használat előtt mindenképpen érdemes őket energetikai tisztításnak alávetni. (Lásd 2019. 01.04.-es blogunk) Ezt a tisztítást ajánlott időről időre megismételni. Azonban a gumis karkötők esetén a folyóvizes tisztítás rövidítheti a karkötő élettartamát. Ezért célszerű lehet úgy felfrissíteni, hogy a felfűzést ne érje közvetlenül víz (pl. nylon zacskóba helyezve, esetleg más ásvánnyal)

Érdemes lehet figyelni arra is, hogy levételkor ne húzzuk túl a gumit, így sokáig használhatjuk kedvenc ékszereinket. Vigyázzunk arra is, hogy lehetőleg ne akadjunk be vele semmibe, hiszen így is megelőzhető a gumis damil megrongálódása.

Ezek a felfűzések még a legnagyobb odafigyelés mellett is elfáradnak idővel. Így érdemes lehet őket évente, vagy amikor érezzük, hogy kilazulnak újra fűzni. Saját termékeink szervízelését szívesen vállaljuk alkatrész áron bármelyik szaküzletünkben.

2022-05-02

Kunzit

A spodumen csoport tagja, csakúgy, mint a Hiddenit. Először 1877-ben fedezték fel ezt a csoportot Brazíliában. Sokáig nem tudták, hogy ez a két kő ugyanannak az ásványnak a két változata. Sok helyen még ma is együtt emlegetik ezt a két ásványt. Nevét G.F. Kunz mineralógusról kapta, aki 1902-ben először leírta.

Színét a mangán tartalmának köszönheti. Legtöbbször világos színű. Színe kifakulhat, napfényre érzékeny. A rózsaszín szín egyes esetekben besugárzással erősíthető. Tökéletes a hasíthatósága, sérülékeny.

Úgy tartják, életre kelti a szívet. Segíti a szeretetteljes kommunikációt. Erős védelmezőkőnek is tartják. Nem csak a viselőjét, hanem annak környezetét is megvédi. Segíti a kreativitást és az érzelmek szabad kinyilvánítását. Ugyanakkor segít abban is, hogy elfogadjuk a minket ért kritikákat. Erős kapcsolata van a szívvel, így segít az érzelmeink felszabadításában is. Erősíti a komprmisszumok megkötését.

Erősítheti a keringési rendszert és a szívizmot. Finoman támogatja az immunrendszert. Érzelmekkel való kapcsolata révén segíthet a pánikbetegséggel küzdőknek.

2022-02-21

Akvamarin

Neve latinul tengervizet jelent, ami jól mutatja az ásvány színét. Ahogy a tengervíz, ez a féldrágakő is sokféle színt mutathat: a világoskék- áttetszőtől a sötétkéken át egészen a zöldeskékig rengeteg színárnyalata ismert. (Ezt a jellegzetes színét egyébként a vastól kapja)

Az, hogy éppen melyik szín a kedvelt, változhat. A 19. században a zöldes színárnyalatot, napjainkban pedig az égkék színűeket tartják szebbnek. Színe hőkezeléssel javítható, ám ha túlhevítik, színtelenné válhat, így foglaláskor elővigyázatosnak kell lenni.

A Berill csoport tagja. keménysége 7,5-8- as.

Energetikailag úgy tartják, hogy harmóniát hoz az életünkbe, bátorságra és kiegyensúlyozottságra ösztönöz minket. Segíthet az adott helyzet kihívásainak megfelelni.

Mint a legtöbb kék színű ásvány, az akvamarin is segít a beszédproblémákban, az érzelmek kifejezésében. Jó hatással lehet a szemre a szívre és a torokra.

2022-01-04

Azurit

Az azurit (más néven rézlazúr) nevét azúrkék színéről kapta. Régebben azúrfestésre is használták.

Jellemzően malachittal összenőve található (mindkettő bázisos réz-karbonát). Mindkét ásvány közös jellemzője, hogy rendkívül puhák, így csiszolásuk nagyon nehéz feladat. Sajnos érzékenyek a vegyszerekre is. Ha nem vigyázunk rájuk, hamar elveszítik a fényüket, megmattunakl és könnyen karcolódnak.

Rendkívül spirituális kőnek tartják. Tisztítja és serkenti a harmadik szemet. Segíthet biztonságosabbá tenni a testen kívüli utazást. Rávezet minket arra, hogy megértsük, az elme és az érzelmek mennyire nagymértékben befolyásolják a fizikai egészségünket. Segít eloszlatni a stresszt és az aggódást.

Fizikálisan jó hatással van a torokra, (hiszen a torokcsakra egyik köve) gerincoszlopra, vesékre, fogakra és a bőrre. Segítheti az embrió fejlődését a méhben.

2021-08-23