Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Azurit

Az azurit (más néven rézlazúr) nevét azúrkék színéről kapta. Régebben azúrfestésre is használták.

Jellemzően malachittal összenőve található (mindkettő bázisos réz-karbonát). Mindkét ásvány közös jellemzője, hogy rendkívül puhák, így csiszolásuk nagyon nehéz feladat. Sajnos érzékenyek a vegyszerekre is. Ha nem vigyázunk rájuk, hamar elveszítik a fényüket, megmattunakl és könnyen karcolódnak.

Rendkívül spirituális kőnek tartják. Tisztítja és serkenti a harmadik szemet. Segíthet biztonságosabbá tenni a testen kívüli utazást. Rávezet minket arra, hogy megértsük, az elme és az érzelmek mennyire nagymértékben befolyásolják a fizikai egészségünket. Segít eloszlatni a stresszt és az aggódást.

Fizikálisan jó hatással van a torokra, (hiszen a torokcsakra egyik köve) gerincoszlopra, vesékre, fogakra és a bőrre. Segítheti az embrió fejlődését a méhben.

2021-08-23

Ametrin

Az ametrin egy igen gyönyörű ásvány, a kvarc csoport tagja. Amint a nevéből is következtethető, részben citrin részben ametiszt. A természetben ugyanis az ametiszt hő hatására kisárgul és így keletkezik a citrin.

Ezt a folyamatot a napjainkban felgyorsítják és így a citrinek jelentős része hevített ametiszt. Minél lassabb, finomabb ez a folyamat, a citrin annál kevésbé intenzív sárga.

Mivel két ásvány találkozása így a színében is elég nagy eltérések is lehetnek, attól függően, hogy melyik ásvány dominál benne.

Az ametrin éppen ezért egyesíti az ametiszt és a citrin energiáit. Feloldja az ellentéteket, az egységre sarkall. Összhangot teremt az érzékelés és a cselekvés között. Feloldja a látszólagos ellentéteket. Segít az elfogadásban és a másik megértésében. Magas rezgésű kőnek tartják. Pozitivizmusra ösztönöz, rendkívül jó energia feltöltő.

2021-06-21

Amazonit

Az amazonit a földpátok közé tartozik, akárcsak a holdkő és a labradorit. Megjelenése elég változatos: színe lehet színtelen, fehér, sárga, rózsaszín, vörös, zöld, vagy kékeszöld is. Leggyakrabban azonban a kék és a zöld színekkel találkozhatunk. Nevét az Amazonas-vidékről kapta.

Az amazonit az egyik olyan ritka ásvány, ami a napfény hatására nem kifakul (mint pl. a rózsakvarc), hanem erősödhet tőle a színe.

Megfelelő minőségben gyönyörű ékszerek alapanyaga.

Úgy tartják, kiegyenlíti a női és férfi energiákat. Nyugtatja az agy és az idegrendszer működését, ezáltal segít egyensúlyban maradni. Hatékonyan védhet minket az elektroszmog ellen. Segít a problémamegoldásban, mivel általa több oldalról is megvizsgálhatjuk azt.

2021-02-26

Achát

Már 3000 évvel ezelőtt is ismert ásvány volt. Pecséthengereket, ékszereket, gemmákat és edényeket is készítettek belőle.

Szintén a kvarccsoporthoz tartozik, koncentrikusan héjas kalcedon, amelybe néha opálos anyag is rakódik. A sávok lehetnek eltérő és azonos színárnyalatúak is.

A legtöbb achát szürkés színű, éppen ezért festéssel varázsolják őket élénk színűre. Az achátfestést már a rómaiak is ismertél, de Németországban dolgozták ki igazán a technológiát az 1820-as évektől. A szakemberek a könnyen festhető rétegeket puhának, a többit pedig keménynek nevezik. A pontos festési technológia mindig cégtitok. Fontos azonban kiemelni, hogy ez sosem felületi festést jelent, hanem az egész ásványt színezik meg anyagában. Így a festék nem kopik ki.

Ma igazán színpompás ékszerek kedvelt alapanyaga. Az ezotériában az elfogadás köveként ismert. Serkenti az agyműködést, és jó hatással lehet az emésztésre is. Segít a depresszió leküzdésében.

 

2021-01-15