Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Ásványok kombinálása

Üzleteinkben gyakori kérdés szokott lenni, hogy a különböző ásványokat lehet-e együtt használni.

Erre a legegyszerűbb válsz, hogy igen. Az ásványok nem bántják egymást, sőt vannak kifejezetten ajánlott kőkombinációk.

Általánosságban elmondható, hogy a hegyikristály, mint a kristályok kristálya, minden mellette levő kő hatását megerősíti. Így pl. kristályvíz (elixír) készítésnél szinte mindig szoktak a vízbe tenni hegyikristályt is.

Amennyiben ékszer viseléskor szeretnénk kombinálni a köveket, ott az egyetlen limitáló tényező az ásványok keménysége lehet. Általában érdemes azonos keménységű ásványok összefűzése, hogy az elkészült ékszer tartós legyen. pl. a malachit puhább ásvány, így általában nem része a vegyesen fűzött ékszereknek.

Üzleteinkben rendszeresen tartunk különböző ásványokból összefűzött karkötőket. Ilyen pl. a „Babaváró” karkötőnk. Ez rózsakvarc, holdkő és ametiszt kombinációja. Vagy a „Belső erő” fantázia nevet viselő karkötőnk, ami ónixból, rózsakvarcból és holdkőből áll. Az utóbbi időben pedig divatosak a páros karkötők. Ezek különböző ásványokból állhatnak össze pl. csakra kövek kombinálva hegyikristállyal, valamint lávakővel, így a pár hasonló de mégis különböző karkötőt tud viselni.