Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Kristályvíz készítés

A kristályvizek készítésekor tulajdonképpen az ásványokba zárt információ kerül át a vízbe. Az így informált vizek a kövekhez hasonló pozitív hatást fejthetnek ki a szervezetünkre. Ezeket a vizeket aztán lehet külsőleg és belsőleg is alkalmazni.

A külsőleg használt kristályvizek főleg akkor lehetnek hasznosak, ha az adott terület nehezen kezelhető ásvánnyal. (pl. nehezen helyezhető el a kívánt testfelületen az ásvány) Ekkor érdemes az adott testfelületet ecsetelni, vagy borogatni a kristályvízzel. Készíthetünk továbbá fürdővizet is ásványokkal. Esetleg szórófejes flakonnal óvatosan sebek felszínére is juttathatunk kristályvizet, így elősegítve a sebgyógyulást. (egyéb módon nem is igazán tudnánk a sebre helyezni a köveket)

A belsőleg használt kristályvizek testi és lelki panaszok enyhítésére is szolgálhatnak. Azonban fontos betartanunk egy-két szabályt alkalmazásukkor. Oda kell figyelni pl. a felhasznált víz minőségére (a vezetékes víz, vagy a műanyag palackos ásványvizek nem megfelelőek). Ügyeljünk a megfelelő adagolásra is, ugyanis bizonyos kristályvizek csak kis mennyiségben fogyaszthatók intenzív hatásuk miatt. Minden esetben érdemes lehet szakértő tanácsát kérni!

Kristályok kiválasztása: Érdemes észben tartani, hogy a jobb minőségű kövekkel készült kristályvíz minősége is jobb lesz. A leg alkalmasabb kövek a nyers ásványok. Azonban a hozzájuk tapadó anyakőzettől mentesnek kell lenniük. Előkoptatott vagy koptatott köveket is használhatunk, ám ezek kereskedelmi forgalomba inkább csak viaszolás, polírozás után kerülnek. Az így kezelt köveket viszont kerülni kell kristályvíz készítésekor, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi oldódik ki belőlük. Amennyiben csak polírozott köveket sikerül be szereznünk, érdemes egy üveg kémcsőbe helyezni őket, és így a vízbe tenni, mert a víz ilyen módon is át tudja venni az ásvány energiáját, de a vegyi anyagok kioldódását el tudjuk kerülni. A foglalatban levő köveket kerüljük.

Az ásványokat mechanikai és energetikai tisztítás után tudjuk a vízbe helyezni. Fontos megjegyezni, hogy a kristályvíz „romlandó”.  Attól függően, hogy milyen módon tároljuk, a felhasználható ideje pár naptól az egy hétig terjed (pl. ne érje napfény)

Használhatunk kristályvíz készítéséhez csak egy típusú ásványt, de akár különböző kőkombinációkat is. Ebben mindenképp érdemes szakember véleményét kikérni.