Ásvány - ékszer webáruház. A minőségi ásványok forgalmazója.


Moldavit

A moldavit egy nagyon különleges ásvány. A tektitek közé tartozik, ami azt jelenti, hogy egy meteorit becsapódás után keletkezező kondenzált kőzetpárából alakulnak ki. Nevét is a csehországi Moldva folyóról kapta, ami a becsapódás helyszíne. Ebből következik, hogy a fellelhető moldavitok száma véges. A kereskedelemben elérhető mennyiség rohamosan csökken.

Leggyakrabban marokkő formájában értékesítik, de kedvelt medálként is. Általában igyekeznek meghagyni a nyers állapotát, így a medálok is inkább körbe pántolt foglalatot kapnak, bár csiszolt formában is gyönyörű.

Könnyen felismerhető a tektitekre jellemző „ragyás” felszíne és üveges fénye. Színe a palackzöldtől barnás zöldig terjed, viszonylag puha ásvány (5 ½ a keménysége)

Energetikai szempontból úgy tartják, hogy a földön kívüli és a földi energiák egyesítője. Nagy mértékben növeli más kristályok hatását. Lehetővé teszi, hogy a magasabb rendű énünkkel kommunikáljunk. Harmadik szemre téve, meditáláshoz használják. Segíthet minket abban is, hogy megértsük, miért ezt az inkarnációt választottuk. Erősíti az empátiát.